december 17, 2022

Het klompenmakersproject in Keijenborg e.o. brengt Nederlandse tradities en waarden voor oude en nieuwe generaties op innovatieve wijze tot leven. In deze nieuwsbrief vertellen je meer over onze activiteiten van het afgelopen half jaar. Ook nodigen we je uit voor een informatiebijeenkomst in het nieuwe jaar.

Uitnodiging informatiebijeenkomst 16 januari 19.30u

Op 16 januari om 19:30u is er een informatiebijeenkomst in dorpshuis de Horst, waarbij we jullie over de laatste ontwikkelingen rond het klompenmakersproject vertellen. We laten jullie bijvoorbeeld het nieuwe ontwerp zien, waar we heel trots op en blij mee zijn! Deze avond meer over hoe het er uit komt te zien en ook over de planning voor 2023.

Betrokkenheid jongeren

We hebben vanuit verschillende groepen input ontvangen over hoe we het klompen maken in Keijenborg goed op de kaart kunnen zetten. Een groep jongeren van het Ulenhof College in Doetinchem is ook met een opdracht aan de slag gegaan. Het resultaat is een mooi plan van de jongeren, dat wij kunnen gebruiken bij het realiseren van de inrichting. Leerlingen van verschillende scholen vragen we ons in 2023 te helpen bij de uitvoering.

Klompenmakers.nl

We hebben er lang op moeten wachten, maar inmiddels hebben we de mooie domeinnaam klompenmakers.nl voor een klein bedrag kunnen overnemen! Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om een goed webadres te hebben. Onze website is nu te benaderen via klompenmakers.nl en klompenmakershuus.nl.

Donaties

Wij zijn dankbaar voor de Leadersubsidie die wij hebben ontvangen. Maar ondanks deze subsidie moeten we voor het realiseren van de ingediende plannen zelf de helft van de geplande kosten bij elkaar zien te sprokkelen. We vragen daarom om je hulp, alle beetjes helpen. Wil je bijdragen om de klompenmakers op de kaart te zetten? Doneer dan hier.

Fietsoplaadpunt bij Shop Melange

Deze zomer is er een nieuw fietsenoplaadpunt geplaatst bij Shop Melange in Hengelo. En je raadt het al… 

Deze oplaadpunten zijn mooi verwerkt in twee grote klompen.

Elektrische fietsen opladen Hengelo gld Shopmelange

Even voorstellen

Wie zijn er eigenlijk verantwoordelijk voor dit project? Dat zijn de deelnemers van het Toeristisch Platform Hengelo Keijenborg. We stellen ons hier hieronder ook nog even voor. 

Jan jr., Anne-Marie, Herman, Jan, Anton, Johanna, Rob.

Enkele bestuursleden aan het woord, waarom nemen zij deel aan het klompenmakersproject?

Rob: "Ik heb nog nooit op klompen gestaan, maar de geschiedenis/verhalen intrigeerden mij."

Anton: "Gewoond hebbend aan de Broenenbergweg 4 Keijenborg, waren bijna alle buren klompenmakers van origine. Zo ben ik besmet geraakt met het klompenmakersvirus."

Herman: "Klompen zijn voor mij duurzaam, tijdloos, praktisch, natuurlijk en de klompenmakers maken deel uit van de geschiedenis van Keijenborg. Is waard om te koesteren."

Anne-Marie Pelgrum: "Ik doe mee met het klompenmakersproject omdat ik het belangrijk vind om oude tradities in ere te houden / te bewaren voor de toekomst.
Ook is het leuk voor de jeugd en de gasten van de gemeente Bronckhorst om de sfeer van vroeger te beleven en te behouden mede d.m.v. (nieuwe)arrangementen te bedenken."

Meedoen?

Op onze Facebookpagina delen wij regelmatig nieuwtjes. Daarnaast is er een vrijwilligers whatsapp groep. Wil je je steentje bijdragen door af en toe een keer te komen helpen bij de verbouwing? App dan naar: 0655715459, dan voegen wij je toe.

Het klompenmakersproject in Keijenborg e.o. brengt Nederlandse tradities en waarden voor oude en nieuwe generaties op innovatieve wijze tot leven. Het klompenmakershuus in Keijenborg wordt een museum waarbij mensen kunnen ontdekken, voelen, proeven aan het klompenmaken van vroeger. Het klompenmakershuus wordt de uitvalsbasis voor verschillende routes en arrangementen in de buurt langs verschillende oude klompenmakersplaatsen. Eén van deze plaatsen gaan we de komende tijd ook verbouwen, zodat mensen deze kunnen bezichtigen.

Volg ons op Facebook

Meer lezen?

Check deze arikelen