Verhaal

De klompenmakers in Keijenborg

De geschiedenis

Tot midden 1950 was er een veel klompenmakersbedrijf in Keijenborg eo Honderden mensen hadden werk door het maken en verkopen van handgemaakte als industrieel gemaakte klompen. Dit project, opgezet door Toeristisch Platform Hengelo / Keijenborg, blaast deze geschiedenis weer nieuw leven in. Bezoekers kunnen proeven, voelen en ervaren hoe het is om op klompen te lopen, met klompen te werken en creatief te zijn met klompen. Met het Klompenmakershuus in Keijenborg als middelpunt van alle activiteiten. Dit zorgt voor een stimulerende werking van toeristen, behoud van cultureel erfgoed en nieuw elan, aanbod en verbinding in de regio.

Onze visie

Klompenmakershuis

Het bestuur van het Toeristisch Platform Hengelo / Keijenborg, onze partners en de inwoners van Keijenborg willen de kwaliteit van het toerisme en de leefbaarheid van het dorp verbeteren. De doelstelling: meer toeristen (dagjesmensen en vakantiegangers) naar Keijenborg, gemeente Bronckhorst, Achterhoek. Ook willen wij het huidige aanbod van de klompenmakers (bijvoorbeeld routes/ paden/ activiteiten lokale ondernemers) strategisch verbinden voor meer slagvaardigheid en bekendheid.

Ontdek nu een van onze klompenmakers arrangementen

Stap direct in de sporen van onze voorouders

Op dit moment kun je diverse routes op deze website kopen. Wandel en fiets direct na aankoop. In de loop van juni komen er meer arrangementen bij.